Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Sbarro: Haze en Ginevra 2016

Geschreven door Olivier Duquesne op 04-03-2016

Designschool Espera Sbarro van Montbéliard heeft twee conceptcars van haar studenten voorgesteld: de Haze, die in 68 dagen gebouwd werd, en de Ginevra 2016, waarbij helmdracht ten zeerste is aangewezen.

De conceptcar Sbarro Haze is een prototype voor enduranceraces die in 68 dagen werd gebouwd door de studenten van de Espera Sbarro-school in Franche-Comté. 28 leerlingen namen deel aan het project. Ze gebruikten een motor van een Audi S4 van de eerste generatie, een drukgevoede 2.2-vijfcilinder, die ze opdreven tot 300 pk. Het buizenchassis en het koetswerk van composiet beperken het gewicht van de Haze tot 900 kilo. Het team hoopt hem tegen 280 km/h op circuit te laten rijden.

Ginevra 2016

De andere conceptcar van Sbarro, Ginevra 2016 genaamd, wordt aangedreven door een V12 met 550 pk. De twee inzittenden worden enkel beschermd door een klein ruitje dat dienstdoet als windscherm. Het is daarom ten zeerste aangewezen een helm te dragen. De helmen kunnen opgeborgen worden achter de stoelen. De Ginevra 2016 heeft eveneens een koffer in de vorm van een grote lade achteraan, die verwerkt is in het koetswerk.

 

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten