Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Kia Telluride: grote, luxueuze SUV

Geschreven door Olivier Duquesne op 12-01-2016

De Koreaanse constructeur Kia heeft een grote, luxueuze en opvallende SUV ontwikkeld. De Telluride is voorlopig nog een conceptcar, maar hij lijkt behoorlijk productierijp.

De massieve en luxueuze Kia Telluride is niet onopgemerkt gebleven op het salon van Detroit (NAIAS 2016). Het uiterlijk van deze conceptcar verwijst overduidelijk naar enkele sterren onder de SUV’s, maar straalt niettemin toch karakter uit. De 5 meter lange Telluride is gebaseerd op de Sorento. Productie wordt niet helemaal uitgesloten, tenminste toch niet voor Noord-Amerika.

Wellness

De omgekeerd opengaande deuren van de conceptcar maken het makkelijk om een blik te werpen op het interieur. We vinden er ruime zitplaatsen achterin en een rist van technologieën. Bij de teaser sprak Kia van technologieën die de savoir-vivre, de gezondheid en het welzijn ten goede zouden komen. Eindelijk werd het mysterie opgelost. Zo zijn vier stoelen van de Telluride uitgerust met sensoren in de rugleuning. Die waken over de vitale functies van de passagiers, die informatie over hun lichamelijke toestand kunnen volgen op een scherm in de deur. Verder kunnen ledjes in het plafond een licht verspreiden dat therapeutisch en verzachtend zou werken om de strijd met ‘jetlag’ aan te gaan.

Oplaadbare hybride

Dit prototype is uitgerust met een “geavanceerde” vierwielaandrijving. Wellicht slaat dat epitheton op de aanwezigheid van een elektromotor. Onder de motorkap van de Telluride vinden we een 3.5-V6-verbrandingsmotor van 270 pk, die de steun krijgt van 130 elektrische pk’s. Deze SUV beschikt in totaal dus over 400 pk. Kia spreekt van een verbruik van 7,8 liter voor 100 km op de autosnelweg. Maar alleen de eigenaar kan ermee vertrekken, want de auto is uitgerust met vingerafdrukherkenning.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten