Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Rinspeed Snap: autonoom en veelzijdig

Geschreven door Laurent Norro op 13-12-2017

Op de technologiebeurs CES in Las Vegas wil Rinspeed een revolutionaire autonome auto voorstellen. Die heet Snap en heeft kameleonachtige kwaliteiten.

In januari hoopt Rinspeed veel aandacht te trekken tijdens de CES (de belangrijkste elektronicabeurs voor professionals) in Las Vegas. De Zwitserse constructeur stelt er namelijk een op zijn zachtst gezegd originele autonome conceptcar voor. Hij heet Snap en is in feite meerdere voertuigen in één.

Twee delen

Het autonome voertuig van niveau 5 wordt elektrisch aangedreven en heeft een chassis dat volledig los staat van de cabine. Die laatste kan worden verwijderd en vervangen door een andere module in functie van het gebruik. Zo kan hij meer gericht zijn op het vervoer van mensen of van goederen. Wanneer deze cabines, die ‘pods’ heten, niet op het chassis staan, kunnen ze volgens de constructeur nog steeds dienstdoen, als kantoor, opslagplaats, pop-up winkel of zelfs als logeerplek. Alle elektronische componenten zitten uiteraard in het chassis.

Andere functies

Rinspeed laat verder verstaan dat de Snap ook een oplossing kan vormen voor het up-to-date houden van zelfstandige auto’s, en dan vooral van hun gps-kaarten, die essentieel worden voor robotbestuurders en daarom tot op de centimeter precies moeten zijn. Voor meer technische details van de Snap is het wachten tot de CES de deuren opent, op 9 januari 2018.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten