Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Toyota Setsuna Concept: volledig van hout

Geschreven door David Leclercq op 07-03-2016

Van 12 tot 17 april zal Toyota zich vertonen op de Milan Fashion Week met de conceptcar Setsuna, een voertuig dat volledig van ceder- en berkenhout gemaakt is.

Er zullen dus niet alleen creaties van modeontwerpers te zien zijn op de Milan Fashion Week, die dit jaar loopt van 12 tot 17 april 2016. Toyota zal er namelijk ook een eerder originele conceptcar voorstellen: de Setsuna, die volledig van ceder- en berkenhout gemaakt is.

Geïnspireerd door Riva

De vormen en de materialen waarvan de Setsuna gemaakt is, doen ons op zijn minst, denken aan de fameuze luxeboten van het Italiaanse merk Riva. Het concept is anders, maar de parallel – of knipoog – is overduidelijk. Zo werd het onderstel volledig van berkenhout gemaakt, terwijl het 'koetswerk' vervaardigd is van cederhout. Het geheel werd ook volledig gelijmd, zonder een enkele schroef of nagel dus. De Setsuna wordt aangedreven door een elektromotor en is 3,03 meter lang, 1,48 meter breed en 97 centimeter hoog.

Japanse houtsoorten

Kenji Tsuji, de ingenieur die verantwoordelijk is voor de Setsuna, zei: “We hebben verschillende manieren geprobeerd om het concept tot uitdrukking te brengen en verschillende houtsoorten geselecteerd voor specifieke toepassingen, zoals Japans cederhout voor de buitenpanelen en Japans berkenhout voor het onderstel.”

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten