Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Volkswagen komt met hightech Golf GTI naar Wörthersee

Elk jaar laat Volkswagen een handvol stagiairs een speciale Golf GTI ontwikkelen voor het Oostenrijkse tuningfestival aan de Wörthersee. De nieuwe jaargang, die dit weekend van 24 tot 27 mei plaatsvindt, vormt daar geen uitzondering op.

Op het Wörthersee-festival in Oostenrijk komen elk jaar de diehard fans samen van de Volkswagen Golf, en dan vooral van zijn sportieve afgeleide GTI. Om dat in de verf te zetten, heeft Volkswagen de gewoonte om elk jaar aan een paar stagiairs te vragen om een originele GTI-conceptcar te bedenken. Zo ontwikkelden ze vorig jaar de Golf Heartbeat met 400 pk om de 40ste verjaardag van de Golf GTI te vieren. Voor de stijl en de technische details van het exemplaar dat het morgen zal onthullen wil Volkswagen er de spanning nog een beetje in houden. Maar we vernemen al wel dat deze tiende Wörthersee-conceptcar vooral zal uitpakken met spitstechnologie en connectiviteit.

Via de smartphone

De 13 stagiairs, die allemaal tussen de 18 en de 23 jaar oud zijn, hebben gebruikgemaakt van de jongste productietechnologie om dit model te ontwikkelen, dat op deze foto nog onder een doek verborgen zit. Zo is de geluidsinstallatie in de auto geïntegreerd via 3D-geprinte elementen. Maar het sleutelelement zit hem vooral in de nieuwe verstelling van de bestuurdersstoel. De auto krijgt namelijk een stoel die zich volledig via een app voor smartphone of tablet laat verstellen. We zouden er morgen meer over moeten horen. Ter herinnering: Volkswagen zal het festival ook aangrijpen om zijn nieuwe Up GTI te onthullen. Dat is dan weer een model waarvan het formaat, het gewicht, de prestaties en… de stoelverstelling sterk doen denken aan die van de allereerste Golf GTI.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten