Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Voor Volkswagen is de toekomst mobiel laden

Geschreven door Frédéric Kevers op 03-01-2021

Wat is de oplossing voor het gebrek aan laadinfrastructuur voor EV's en plug-in hybriden? Volkswagen biedt de mobiele laadrobot aan.

Zoals we allemaal weten, is een van de belangrijkste redenen om geen elektrisch voertuig of zelfs geen oplaadbare hybride te kopen, het gebrek aan laadstations of de mogelijkheid om thuis op te laden. Volkswagen biedt een oplossing in de vorm van een mobiele oplaadrobot.

Eén missie

Deze robot is ontworpen met een unieke en "eenvoudige" missie: het autonoom opladen van voertuigen in afgebakende parkeerterreinen, zoals ondergrondse garages. Volgens Thomas Schmall, voorzitter van de Raad van Bestuur van Volkswagen Group Components, is dit een prioriteit: "Een oplaadinfrastructuur die op elke locatie beschikbaar is en blijft, is en blijft een beslissende factor voor het succes van elektrische mobiliteit. Onze laadrobot is slechts één van de vele, maar zeker één van de meest visionaire. »

Hoe werkt het?

De mobiele oplaadrobot wordt geactiveerd via een applicatie of car-to-x communicatie en is 100% autonoom. Hij houdt rekening met de coördinaten van het op te laden voertuig, gaat naar de zijkant van het voertuig en communiceert vervolgens met het voertuig om het opladen uit te voeren. Hij neemt het hele proces voor zijn rekening, van het openen van de laadklep tot het loskoppelen na het herladen, en dit alles zonder menselijke tussenkomst. Om de werking te optimaliseren, kan deze robot met behulp van een mobiele energieopslagplaats meerdere voertuigen tegelijk aansluiten en opladen. Zodra het herladen van de verschillende voertuigen voltooid is, haalt de robot de mobiele opslagruimte op en keert dan terug naar het controlecentrum om deze op te laden voor de volgende missie.

"De duurzame ontwikkeling van een efficiënte oplaadinfrastructuur is een centrale taak die de hele industrie uitdaagt. We ontwikkelen oplossingen die het mogelijk maken om dure individuele maatregelen te vermijden. De mobiele oplaadrobot en onze flexibele snellaadstations zijn zulke oplossingen. "Thomas Schmall

Op dit moment heeft de mobiele oplaadrobot het prototypestadium bereikt en maakt deel uit van de creatie van een complete familie van DC (gelijkstroom) laders. De implementatie van een dergelijke robot vereist echter de ontwikkeling van "Car-to-x" communicatie, zonder welke het autonome oplaadproces niet mogelijk is... Naast de mobiele robot zal het flexibele snellaadstation begin 2021 gelanceerd worden, de DC wallbox bevindt zich in de testfase. Dit alles wordt ontwikkeld met het oog op integratie in een totaalconcept volgens Thomas Schmall: "De ontwikkeling van de laadinfrastructuur is een eerste vereiste. Ze moet echter wel worden uitgevoerd in overeenstemming met de vraag en de economische eisen. De werking van de laadrobot zou de elektrificatie van de openbare parkeerplaatsen met meerdere verdiepingen en ondergronds vergemakkelijken door de structurele kosten te verlagen.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten