Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / Record: ‘geknutselde’ elektrische auto rijdt 1.600 kilometer

Geschreven door Laurent Norro op 19-10-2017

Het bedrijf IT Asset Partners heeft net met zijn Phoenix bewezen dat je een elektrische auto kan maken uit gerecyleerde onderdelen en dat die een bovengemiddeld rijbereik kan halen.

In de beroemde Guinness Book of World Records-boeken duikt een nieuwe stunt op. Het Amerikaanse bedrijf IT Asset Partners (ITAP) uit Los Angeles is erin geslaagd om 1.600 kilometer af te leggen met een elektrische auto zonder onderweg te laden. Daarmee verplettert ITAP het record van een Japans team, dat in 2013 exact 1.298 kilometer aflegde met de EV.

Oude BMW

De auto waarmee ze dat deden, doopten ze The Phoenix. Als basis namen ze een BMW 5-Reeks van de E39-generatie (1995-2004). Maar onderhuids bleef maar weinig van het origineel over. ITAP benadrukt dat 90 procent van de technische onderdelen van de auto zijn bekomen door elektronisch afval te recycleren. Als gevolg daarvan kostte deze “meer dan milieuvriendelijke” auto minder dan 14.000 dollar. Er bestaat waarschijnlijk geen betere manier om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Hopelijk doen grote autobouwers wat ideeën op bij dit bedrijf voor hun toekomstige modellen…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten