Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Komt Toyota met een elektrische Supra?

Geschreven door Frédéric Kevers op 16-10-2023

Dat doet het merk toch uitschijnen met de conceptstudies die het naar buiten brengt in aanloop naar de Japan Mobility Show. Daar zal eind deze maan de Toyota FT-Se staan blinken. Naast de al even veelbelovende, maar evenzeer conceptuele FT-3e-cross-over trouwens

Met die twee concepts wil Toyota vooral tonen waar het de komende jaren heen wil. FT staat dan ook niet voor niets voor Future Toyota's. Waarbij de Japanners het meteen duidelijk willen maken dat er voor elk wat wils zal zijn.

Zo mikt de FT-3e vol op families, al dan niet van de sportieve soort. Als een cross-over van de toekomst wil die namelijk bewijzen dat praktisch en fun echt wel in dezelfde zin kunnen bestaan.

Een technische basis waar echter ook iets helemaal anders mee gecreëerd kan worden, getuige de FT-Se. Een dot van een coupé die niet alleen het lang leven van Gazoo Racing - Toyota's sportdivisie - moet garanderen, maar eveneens lijkt te hinten op een elektrische reïncarnatie van de Supra. Want jawel, in al zijn hoekigheid heeft de FT-Se wel iets weg van die illustere sportcoupé.

We hebben het dan puur over het uiterlijk. Technische specs krijgen we vooralsnog niet, al verwachten we die wel eens de deuren van de Japan Mobility Show zijn geopend. Wordt dus vervolgd.

2023 Toyota FT-Se concept

Toyota FT-Se - Wat weten we al?

Koetswerk: Het FT-Se lijkt een 2-zits coupé met middenmotor. Met zijn brede en lage ontwerp is de carrosserie bijzonder aerodynamisch vormgegeven om de luchtweerstand en daarmee het brandstofverbruik te minimaliseren.

Platform: De FT-Se bouwt op de expertise van Toyota Gazoo Racing voor het ontwikkelen van het chassis. Die basis waarvan vertrokken wordt, is dezelfde als van de FT-3e.

Cockpit: In plaats van een enorm touchscreen beschikt het dashboard over drie digitale displays. Eén achter het stuur, geïntegreerd in een laag dashboard om de zichtbaarheid te maximaliseren, en twee aan weerszijden van het stuur voor algemene bediening en infotainment. De bestuurder heeft ook kniesteunen om de gewrichten te beschermen tegen zijwaartse G-krachten.

Software: Toyota benadrukt dat de softwarearchitectuur van beide concepten voortdurend kan worden aangepast aan de behoeften van de bestuurder en dat via remote updates.

Concurrentie: Deze Toyota FT-Se concept zou een toekomstige concurrent kunnen zijn voor de elektrische varianten van de Porsche 718 Boxster en Cayman en de elektrische opvolger van de Alfa Romeo 4C.

2023 Toyota FT-3e concept

Toyota FT-3e - Wat weten we al?

Koetswerk: De FT-3e heeft het profiel van een coupé-crossover met een korte motorkap, een gebogen dak en slanke lichtbalken over de gehele breedte aan de achterkant. De geometrische oppervlakken worden geaccentueerd door scherpe lijnen en sterk gedefinieerde wielkasten.

Koetswerk vervolg: Aan de buitenkant komt deze elektrische SUV met schermen die zich uitstrekken vanaf de onderkant van de carrosserie tot aan de bovenkant van de deur. Daarmee kan de Toyota als het ware communiceren met zijn bestuurder (en de rest van de wereld) over zijn batterijniveau, de luchtkwaliteit in het interieur, enz.

Koolstofneutraliteit: Toyota spreekt over een SUV "die ook bijdraagt aan koolstofneutraliteit via zijn omgeving". Met andere woorden, we verwachten functies zoals V2L (Voertuig naar Lading), V2H (Voertuig naar Huis) en V2G (Voertuig naar Grid)!

 

 

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten