Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / C8 Chevrolet Corvette Stingray nog wilder als Z06

Geschreven door Klaas Janssens op 26-10-2021

De C8 Chevrolet Corvette Z06 is lichter en stuurt scherper, maar het is die hoogmoedige V8 waarmee de Amerikaanse sportwagen het verschil maakt.

Geen Chevrolet Corvette zonder Z06-variant. Nu is het dus de beurt aan de C8-generatie van de Amerikaanse sportwagen, die beschikbaar is als Coupé en als Roadster. Centraal achterin ligt de gloednieuwe LT6-krachtbron met vlakke krukas, een atmosferische V8 met een cilinderinhoud van 5,5 liter, een vermogen van 680 pk en een maximaal koppel van 625 Nm.

>> Lees ook - test Chevrolet Corvette Coupé (EU-spec)

Een verrassend hoogtoerig blok, want de V8 van de Corvette Z06 loopt pas bij 8.600 toeren per minuut tegen de begrenzer aan. De schreeuwende soundtrack krijg je er gratis bij. De ontwikkeling van die LT6-motor gebeurde grotendeels in de racerij, want de V8 werd ook gebruikt door de C8.R waarmee Chevrolet deelnam aan de 24 Uur van Le Mans 2021 en waarmee ze het IMSA-kampioenschap 2020 bij de constructeurs wonnen (met zes zeges).

2022 C8 Chevrolet Corvette Z06

Spoilerwerk

De Chevrolet Corvette Z06 herken je aan zijn door de C8-R-racewagen geïnspireerde, aerodynamisch geoptimaliseerde bodykit. De splitter onder de neus en de vleugel op de kont genereren 166 kilogram aan downforce bij 300 km/u. De standaard gemonteerde spoilers kan je vervangen door grotere exemplaren van het Carbon-pakket, een set-up die winglets op de voorzijde, een met kanalen getooide vloer en een centraal gemonteerde achtervleugel toevoegt. Allemaal vervaardigd uit koolstofvezel, natuurlijk.

De verbrede wielkasten worden gevuld door 20-duimers voor- en 21-duimers achteraan (respectievelijk 275/30 en 345/25), rond de velgen liggen Pilot Sport-banden van Michelin, maar het optionele Z07-pakket komt met zogeheten Cup-rubber. Ook uit koolstofvezel vervaardigde velgen die de onafgeveerde massa met bijna 20 kilogram reduceren, behoren tot de optiemogelijkheden. De Chevrolet Corvette Z06 rekent tevens op grotere remmen van Brembo-makelij.

2022 C8 Chevrolet Corvette Z06

Coupé en Convertible

Hoewel het onderstel van de Z06 grotendeels hetzelfde blijft als dat van elke Chevrolet Corvette C8, moeten een specfieke set-up voor meer scherpte en controle zorgen. Zodat het extra vermogen zich ook vertaalt in snellere rondetijden. De actieve ophanging Magnetic Selective Ride Controle 4.0 komt standaard, net zoals de elektronische launch control-hulp en het actieve achterdifferentieel.

De C8 Chevrolet Corvette Stingray Z06 wordt aangeboden als Coupé en als Convertible. De productie in The Bowling Green, Kentucky staat gepland voor de zomer van 2022, de eerste leveringen volgen in het najaar. Als de Z06 naar Europa komt, zal dat niet voor 2023 zijn.

2022 C8 Chevrolet Corvette Stingray Z06

 

2022 C8 Chevrolet Corvette Stingray Z06

 

 

 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten