Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Dodge Challenger SRT Demon: gewoonweg hallucinant

Geschreven door Laurent Norro op 12-04-2017

De technische details van de Dodge Challenger SRT Demon zijn vrijgegeven. Ze zijn buitengewoon en maken van de Demon ongetwijfeld een collector’s item.

Afgelopen nacht heeft Dodge in New York eindelijk de technische details vrijgegeven van zijn Challenger Demon. Hij is absoluut gemaakt voor mensen die dromen van een auto in de stijl van de films uit de Fast & Furious-reeks. Hij kan bij de sprint naar de 400 meter zijn voorwielen optillen. En bovendien is hij zelfs straatlegaal.

Uniek in zijn soort

Concreet ligt onder de motorkap van deze Dodge de 6.2-V8 van de Challenger Hellcat. Maar dankzij een dikkere compressor en een extra benzinepomp ziet de achtcilinder zijn vermogen stijgen van 707 naar 840 pk. Het maximumtoerental is verhoogd naar 6.500 o/m. En al die kracht wordt (via een automatische versnellingsbak) enkel naar de achterwielen gestuurd. De sprint van 0 naar 100 km/h duurt minder dan 2,5 seconden en de in Amerika zo befaamde quarter mile (400 meter) is in slechts 9,65 seconden achter de rug. Bij een erg gespierde lancering belooft Dodge 1,8 G aan kracht die op de bestuurder inwerkt. Nekpijn gegarandeerd…

Duivelse details

Van de vele details over dit monster op wielen dat alle huidige productiemodellen achter zich laat onthouden wij dat er enkel plaats is voor de bestuurder (de passagiersstoel is een optie), dat hij een speciaal systeem heeft waarmee de motor en de compressor worden gekoeld wanneer de auto stilstaat, dat hij wordt geleverd met een set mini-voorwieltjes voor echte ‘drag races’ en dat hij bovendien een kit krijgt waarmee hij op benzine met octaangetal 100 kan rijden, een brandstof die enkel voor heel performante motoren wordt gebruikt. Verder weten we dat Dodge de Challenger Demon slechts één jaar lang zal bouwen en dat er 3.000 exemplaren van zullen worden verkocht voor een stevige prijs, maar dat die enkel in Noord-Amerika worden aangeboden.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten