Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Hier is de nieuwe Opel Grandland, te krijgen als BEV, PHEV of MHEV

Geschreven door Frédéric Kevers op 23-04-2024

Stellantis presenteert de tweede generatie van de Opel Grandland, die zich netjes positioneert tussen de Peugeots 3008 en 5008. Of tussen de E-3008 en de E-5008, want je kan deze Opel ook met een elektrische aandrijflijn bestellen.

In het kielzog van de nieuwe Frontera stelde Opel ook de opvolger van de Grandland voor – die blijft dus wél trouw aan zijn naam. Net als zijn voorganger deelt deze tweede generatie haar techniek met de Peugeot 3008 en de Peugeot 5008, wat betekent dat de Grandland op zijn beurt overschakelt op het STLA Medium-platform van de Stellantis-groep.

2024 Opel Grandland Electric

Daarmee wordt de nieuwe Opel Grandland meteen een flink stuk groter: 4,65 meter (of een dikke 17 centimeter meer dan vroeger), met een wielbasis van 2.784 millimeter. Zowel de binnen­ruimte als het laadvolume zou daarvan de vruchten moeten plukken. Opel maakte alvast bekend dat de koffer met de drie delen van de achterbank neergeklapt 1.641 liter slikt.

Opel IntelliLux Pixel Matrix HD

Conform Opels huidige vormentaal wordt het koetswerk van de Grandland gekenmerkt door onzichtbare naden voor de zijruiten en door de Edge Light Technology voor de dagrijverlichting, bestaande uit van achteren uit verlichte panelen van kunststof, waarvan enkel de randen oplichten. Tegen meerprijs (of standaard op de duurdere versies) zijn Opels IntelliLux Pixel Matrix HD-koplampen verkrijgbaar, met maar liefst 25.600 leds per koplamp. 

2024 Opel Grandland Electric

Anders dan in de Astra of de Frontera zijn de digitale tellers (al dan niet in combinatie met een head-updisplay) hier gescheiden van het centrale aanraakscherm van 16 duim. Opel is ook trots op zijn nieuwe AGR-stoelen, die een centrale groef in de zitting hebben om zo de druk op de wervelkolom te verminderen.

Elektrisch of hybride

De Grandland wordt leverbaar als BEV, als plug-inhybride en als mildhybride. De eerste haalt tot 700 WLTP-kilometers uit zijn batterijpack van 98 kWh; voor de plug-inhybride variant belooft Opel een elektrisch rijbereik van 85 kilometer. 

2024 Opel Grandland Electric

Op dit moment zijn alle Grandlands voorwieltrekkers, maar het is niet uitgesloten dat er in de toekomst nog een elektrische versie met twee motoren en dus vierwielaandrijving volgt.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten