Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Niet EQG, elektrische G-Klasse heet Mercedes G 580 EQ Technology

Geschreven door Frédéric Kevers op 24-04-2024

De facelift van de nieuwe Mercedes G-Klasse verwelkomt een elektrische variant. Die heet niet EQG, maar G 580 with EQ Technology.

De Mercedes G-Klasse is een waar instituut: hij gaat al mee sinds 1979, waarbij het basisconcept nooit echt veranderde. Tot nu dan, en dan hebben we het niet zozeer over de opgefriste versies met verbrandingsmotor (ook al doen die voortaan een beroep op 48-voltondersteuning), maar wel over de puur elektrische variant die het gamma komt uitbreiden.

2024 Mercedes G 580 EQ

Die heet overigens G 580 with EQ Technology. En dus niet EQG, zoals de conceptcar die hem voorafging. Esthetisch is de elektrische G-Klasse herkenbaar aan zijn gesloten neus en aan de openingen boven de achterste wielkasten, bedoeld om de stroomlijn te verbeteren. Het reservewiel op de achterkant van de auto werd vervangen door een opbergbox voor de laadkabels. 

Vier elektromotoren

Voor zijn aandrijving rekent de Mercedes G 580 with EQ Technology op niet minder dan vier elektromotoren – één voor elk wiel. Dat levert in totaal 432 kW/587 pk en liefst 1.164 Nm op, waarmee deze elektrische G-Klasse ondanks zijn leeggewicht van 3.085 kilogram tot 3,5 ton mag slepen. Voor de liefhebbers van fake motorgeluid heeft Mercedes ook in een G-Roar-functie voorzien.

Mercedes G 580 EQ Technology

De elektrische Mercedes G-Klasse vertrouwt op een batterij met een capaciteit van 116 kWh, wat resulteert in een WLTP-rijbereik van 470 kilometer. Snelladen kan aan 200 kW, zodat 32 minuten volstaan om het accupakket van 10 naar 80% van zijn mogelijkheden te brengen.

Elektrische Geländewagen

Met zijn ladderchassis blijft de elektrische G een echte offroader. Sterker nog, hij doet qua terreinvaardigheden nog beter dan de benzine- of dieselversies. Zo kan hij water tot 85 centimeter diep doorwaden in plaats van 70, en maakt zijn unieke aandrijving tal van specifieke functies mogelijk.

2024 Mercedes-Benz G 580 with EQ Technology

Dankzij de G-Turn kan hij bijvoorbeeld ter plekke rond zijn as draaien op een losse ondergrond, terwijl de G-Steering de stuurhoek bij het off­roaden fors beperkt. Daarnaast is de G 580 with EQ Technology ook voorzien van de functie Intelligent Off-road Crawler, om makkelijker over een oneffen ondergrond te kunnen rijden.

 

 

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten