Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / De Franse Frontera: hier is de nieuwe Citroën C3 Aircross

Geschreven door Frédéric Kevers op 18-04-2024

De nieuwe Citroën C3 Aircross, die je ook kan bestellen als elektrische ë-C3 Aircross, is de Franse neef van de nieuwe Opel Frontera.

Stellantis maakt er tegenwoordig een sport van om zo veel mogelijk verschillende modellen op dezelfde technische basis te zetten. Zo kan je deze nieuwe Citroën C3/ë-C3 Aircross zien als de Franse neef van de onlangs voorgestelde Opel Frontera: ze bouwen allebei op het Smart Car-platform dat Stellantis introduceerde op de jongste generatie van de Citroën C3.

2024 New Citroën ë-C3 Aircross

Hoewel het koetswerk van deze al dan niet elektrisch aangedreven SUV slechts 4,39 meter lang is, belooft de Franse constructeur een interieur dat tot zeven zitplaatsen telt. In profiel kan de nieuwe C3 Aircross zijn verwantschap met de Opel Frontera moeilijk verstoppen, maar verder toont hij zich een echte Citroën.

Als Citroën C3 en ë-C3 Aircross

Je zal de nieuwe Citroën C3 Aircross ook kunnen bestellen als elektrische ë-C3 Aircross. Je houdt dus de keuze tussen een drukgevoede 1,2 liter-driecilinderkrachtbron op benzine (beschikbaar met en zonder mildhybride ondersteuning op 48 volt) en variant met elektromotor. De Aircross wordt aanvankelijk alleen met voorwielaandrijving aangeboden.

2024 New Citroën ë-C3 Aircross

De nieuwe Citroën C3 Aircross maakt zijn officiële debuut in de loop van de zomer, het moment waarop Stellantis meer informatie zal vrijgeven over onder meer de capaciteit van de batterijen en potentiële laadsnelheid. Het prijskaartje belooft erg scherp te worden.

 

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten