Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Opel Insignia Country Tourer: de allewegenversie

Verwachte lancering : 01-10-2017

Geschreven door Olivier Duquesne op 05-04-2017

De nieuwe Opel Insignia-familie krijgt weer een allewegenversie Country Tourer. Deze verhoogde break heeft vierwielaandrijving en een grotere bodemvrijheid.

Komende herfst brengt Opel de derde telg op de markt van de nieuwe Insignia-familie. De Country Tourer is de offroader van het stel. Om van het asfalt af te gaan op zoek naar kleine baantjes bij alle weer krijgt deze derde versie een vierwielaandrijving met vectoriële koppelverdeling. Het systeem gebruikt twee elektrisch bediende meerschijvenkoppelingen in de achteras om daar elk wiel van koppel te kunnen voorzien. De bodemvrijheid is met 20 millimeter vergroot. Verder krijgt hij een nieuwe achterwielophanging met vijf armen per wiel. Het adaptieve chassis FlexRide werkt volgens drie programma’s om de schokdemping, het stuur, de gasrespons en de eventuele werking van de automaat te beïnvloeden.

De break

Het merk met het bliksemlogo geeft nog geen details over de beschikbare motorversies voor de Country Tourer, maar hij heeft ongetwijfeld recht op de krachtigste varianten van de Insignia “waaronder een volledig nieuwe topdiesel”. Je kan in elk geval kiezen voor een achttrapsautomaat. In grote lijnen vinden we dezelfde elementen terug als in de breakversie Sports Tourer, maar hij biedt een iets grotere koffer van 1.665 liter. Bovendien kan hij tot 100 kilo op het dak vervoeren. En verder heeft de Country Tourer natuurlijk zijn specifieke look, met zijn eigen radiatorrooster, beschermstrips, zwarte plastics en dubbele uitlaat.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten