Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Toyota Land Cruiser GR Sport met Dakar-invloeden

Geschreven door Klaas Janssens op 04-08-2021

De Toyota Land Cruiser van de nieuwe J300-generatie is nu ook beschikbaar als GR Sport, een sportversie die tot stand kwam met de hulp van de Dakar-rallypiloten van Gazoo Racing.

Gazoo Racing is verantwoordelijk voor de autosportactiviteiten van Toyota. Dan hebben we het dus niet alleen over het Wereldkampioenschap Rally (WRC) en het Wereldkampioenschap Endurance (WEC), maar over over rallyraids zoals de Dakar. Dat verklaart meteen waarom de nieuwe J300-generatie van de Toyota Land Cruiser er nu ook is als GR Sport. Deze sportversie zou dan ook ontwikkeld zijn in samenwerking met de Dakar-fabrieksrijders van het Japanse merk.

2021 Toyota Land Cruiser J300 GR Sport

E-KDSS

Aan de motoren van de Toyota Land Cruiser J300 wordt niet geraakt, de GR Sport is leverbaar met de 309 pk sterke 3,3 liter-V6 op diesel en met de 414 pk krachtige 3,5 liter-V6 op benzine. Wat niet wil zeggen dat Gazoo Racing zich beperkt tot een sportieve bumpers, zwarte designdetails en specifieke 18-duimsvelgen. Ook onderhuids wordt deze terreinwagen aangepakt. Er is sprake van een significante gewichtsreductie, al weten we niet hoeveel kilo's de Toyota Land Cruiser daadwerkelijk verliest als GR Sport. Interessanter is het E-KDSS.

E-KDSS is kort voor Electronic-Kinetic Dynamic Suspension System, technologie die acht stabilisatorstangen stuurt in functie van de omstandigheden. Het geavanceerde onderstel krijgt rugdekking van adaptieve demping en luchtvering, aangepast om extra veerweg te creëren. Gazoo Racing voegt vooraan ook een extra sperdifferentieel toe. Leuk om weten, maar geen spek naar Belgische bek. Deze Toyota Land Cruiser GR Sport wordt dan ook niet aangeboden in Europa. 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten