Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosport / VIDEO – Volkswagen I.D. R Pikes Peak: alle technische details

Geschreven door David Leclercq op 24-04-2018

Volkswagen heeft meer informatie losgelaten over zijn elektrische prototype I.D. R Pikes Peak, waarmee het op 24 juni deelneemt aan de beroemdste heuvelklimwedstrijd van de planeet.

Op 24 juni van dit jaar versterkt Volkswagen zijn elektrische communicatie om de herinnering uit te wissen aan de weinig aangename Dieselgate-periode. Daarom wil het merk de jacht openen op de top van de berg Pikes Peak met een elektrisch prototype, de I.D. R Pikes Peak, waarvan het vandaag eindelijk een paar technische details vrijgeeft.

680 pk

In totaal ontwikkelt de elektromotor 680 pk en 650 Nm en stuurt het die kracht naar de 4 wielen. Over de gebruikte batterij weten we nog niets, maar in totaal zal de auto 1.100 kilo wegen, (kleine) coureur (Romain Dumas in dit geval) inbegrepen. Het prototype zou in 2,25 seconde van 0 naar 100 km/u optrekken, wat sneller is dan een Formule 1 of een Formula E.

Loeb of Millen kloppen?

Een elektromotor is welkom in deze race, want hoewel het vertrekpunt op 2.400 meter hoogte ligt, levert de finish op 4.500 meter ongetwijfeld flinke problemen op voor de zuurstofbevoorrading van verbrandingsmotoren. We vragen ons af of Dumas erin zal slagen om het record te verbreken dat Sébastien Loeb in 2013 vestigde, die destijds in 8 min 13 s de berg op stormde. Maar dat lijkt weinig waarschijnlijk, want het huidige record voor een elektrische auto staat op 8 min 57 s (Rhys Millen in 2016).

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten