Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosport / Dakar 2024 krijgt speciale marathonetappe die twee dagen duurt

Geschreven door Frédéric Kevers op 02-01-2024

Van 5 tot 19 januari vindt de Dakar editie 2024 plaats, op een parcours dat meer dan 5.000 kilometer lang is en dat volledig in Saoudi-Arabië ligt. Nieuw is de speciale marathonetappe.

Editie 2024 van ‘s werelds beroemdste rally-raid vindt plaats van 5 tot 19 januari 2024 en wordt volledig op Saoedi-Arabische bodem verreden. Het parcours strekt zich uit over 5.000 kilometer, verdeeld over 12 etappes. Nieuw is dat de zesde een zogenoemde ‘marathonetappe’ wordt. Ze loopt door de Empty Quarter-woestijn en is verdeeld over twee dagen, zonder tussentijdse assistentie, waarbij de deelnemers op dag 1 vóór vier uur in de namiddag het bivak moeten bereiken, om daar ’s anderendaags om 7 uur ’s ochtends weer vertrekken.

LEES OOK Interview Jacky Ickx over de magie van de Dakar

Bij de auto’s hoopt Audi eindelijk een keer te kunnen zegevieren, met zijn elektrische buggy’s in handen van Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz en Mattias Ekström. De winnaar van de vorige twee edities, Nasser Al-Attyah, rijdt niet langer voor Toyota en het Belgische Overdrive-team (dat in 2024 vertrouwt op Lucas Moraes en Seth Quintero), maar verkaste naar het Prodrive Hunter-team (waarvoor ook Sébastien Loeb uitkomt). Als de Qatarees erin slaagt zijn zesde Dakar-overwinning binnen te halen, zou dat al de vierde constructeur zijn waarmee hij dat doet, na Volkswagen (2011), Mini (2015) en drie keer Toyota (2019, 2022 en 2023).  

Meer informatie op de homepage van de Dakar Rally 2024.

Route Dakar 2024

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten