Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosport / Mick Schumacher ruilt reserverol bij Mercedes voor zitje bij Alpine

Geschreven door Klaas Janssens op 22-11-2023

Als reservepiloot bekeek Mick Schumacher het Formule 1-seizoen grotendeels vanuit de pitbox van Mercedes. Maar in 2024 gaat de Duitser opnieuw racen, want de zoon van zevenvoudig F1-kampioen Michael Schumacher tekende een fabriekscontract bij Alpine.

Nadat het Haas-team Mick Schumacher eind 2022 bedankte voor bewezen diensten, werd de Duitser binnengehaald door Mercedes. Bij de renstal van Toto Wolff kreeg hij de rol van ontwikkelingspiloot en reserverijder, waardoor Schumi Jr. zowat het hele Formule 1-seizoen moest volgen langs de kant van het circuit. Maar daar komt verandering in, want in 2024 gaat hij aan de slag als fabrieksrijder voor Alpine.

Neen, Mick Schumacher aast niet op het zitje van Pierre Gasly of Esteban Ocon. De Duitser tekende immers niet voor het F1-team van Alpine, maar zal  in 2024 het Wereldkampioenschap Endurance (WEC) beslechten voor de Franse sportwagenconstructeur. Met de nieuwe Alpine A424 komt uit in de bijzonder competitieve Hypercar-klasse. Loopt alles volgend plan, dat strijdt Schumacher volgend jaar voor de eindzege in de 24 Uur van Le Mans.

Alpine zet twee exemplaren van de nieuwe A424 Hypercar in. De eerste wagen wordt bestuurd door het Franse trio Nicolas Lapierre, Charles Milesi en Matthieu Vaxiviere, de tweede wagen deelt Mick Schumacher met de Fransman Paul-Loup Chatin en de Oostenrijker Ferdinand Habsburg. 

Mick Schumacher Alpine WEC 2024 Hypercar

Vader Michael Schumacher achterna

Michael Schumacher kennen we natuurlijk als de zevenvoudige wereldkampioen Formule 1. Maar voor hij actief was in de koninginneklasse van de autosport, maakte Schumi al naam in het World Sportscar Championship - de voorloper van het huidige Wereldkampioenschap Endurance. In 1990 en 1991 reed Michael er immers voor het team van Sauber-Mercedes, samen met andere jonge snaken zoals Heinz-Harald Frentzen en Karl Wendlinger.

De door Sauber gerunde Mercedes-sportprototypes bleken snel maar fragiel. Van de acht wedstrijden die Schumacher in 1991 beslechtte, moest hij er vijf naar de kant met mechanische problemen. Hoewel hij zijn allerlaatste wedstrijd van het World Sportcar Championship wist te winnen, strandde hij op twee punten van de WSC-titel. Na een indrukwekkend debuut in de Formule 1, als invaller van Bertrand Gachot tijdens de Grote Prijs van België met Jordan, had Michael Schumacher inmiddels een meerjarencontract getekend bij het F1-team van Benetton.

Ook in het WEC zal Mick Schumacher het dus niet onder de markt hebben om beter te doen dan zijn vader.

1991 WSC Sauber-Mercedes Schumacher

 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten