Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Alfa Romeo Giulia tegen 4 concurrenten

Geschreven door Julien Matagne op

Vijf jaar nadat de 159 uit de prijslijst verdween, keert Alfa Romeo terug naar het segment van de grote middenklassers met de Giulia, een sportieve achterwielaandrijver met verleidelijke rondingen. Wij zochten voor u uit of zijn kwaliteiten op het niveau staan van zijn looks... en van de premiumconcurrentie.

Overzicht :

Eind 2015 nam Jaguar het Duitse trio in het vizier met zijn berline XE. Alfa Romeo doet nu hetzelfde met zijn Giulia, een vierdeursberline die enkel op de achterwielen wordt aangedreven. Dat was bij het Italiaanse merk alweer geleden van de 75, die in 1992 uit de catalogus verdween. De nieuwe Giulia moet het vuur in de harten van alfisti weer doen oplaaien nadat ze jarenlang in de kou bleven staan. Er was natuurlijk de sportieve 8C en later de 4C, sportwagens die in kleine reeksen werden gebouwd, maar dat volstond niet om de motor weer op gang te trekken. 

Die periode lijkt echter definitief voorbij. De productievestigingen zullen weer op volle toeren draaien, want de Giulia laat niemand onberoerd. En dat is maar goed ook als je het wilt opnemen tegen de tenoren van het segment, die eveneens op alle vlakken werden bijgespijkerd. De strijd met de Audi A4, BMW 3-Reeks, Jaguar XE en Mercedes C-Klasse wordt ongetwijfeld hevig...

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens Jaguar

Nieuwe jaguar xe in stock

Tweedehands Jaguar

Tweedehands jaguar xe

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars