Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Piëch Mark Zero: elektrische sportwagen met Porsche-genen

Geschreven door David Leclercq op 04-03-2019

Piëch Automotive komt naar het salon van Genève en neemt een elektrische sportwagen mee. Anton Piëch, kleinzoon van Ferdinand Porsche, is de bezieler van deze Mark Zero.

Piëch Automotive is een nog piepjonge, vanuit Zwisterland opererende constructeur, in 2016 opgericht door Anton Piëch - zoon van Ferdinand Piëch en kleinzoon van Ferdinand Porsche - en Rea Stark Rajcic. 

100% elektrisch

De Mark Zero wordt een sportwagen met twee zitplaatsen en met een elektrische aandrijflijn. In tegenstelling tot zoveel elektrische auto's, maakt deze wagen geen gebruik van een zogeheten skatebordchassis. Wel van een modulair platform (het kan dus ook dienen voor klassieke verbrandignsmotoren, voor hybride oplossingen en zelfs voor waterstofauto's met een brandstofcel) dat volledig in eigen beheer ontwikkeld werd. Met een batterijpakket dat in de centrale middentunnel geïntegreerd werd. We gaan ervan uit dat de coupé over vieraandrijving beschikt, maar dat heeft Piëch niet bevestigd. 

500 kilometer

De batterij van de Mark Zero werd ontwikkeld dankzij een Chinees-Duitse samenwerking via een partner die "die niet actief was in de auto-industrie", aldus de verklaring van Piëch Automotive. Het zou om zogenaamde "thermo-efficiënte" cellen gaan, die alleen luchtkoeling nodig hebben en geen waterkoeling. Voor deze coupé, die "minder dan 1,8 ton" weegt, is een actieradius van 500 km over de WLTP-testcyclus voorzien. Opvallend is de laadsnelheid: 0 tot 80% in minder dan 5 minuten! De batterij voedt twee motoren van 150 kW achteraan een eentje vooraan, voor een totaalvermogen van 612 pk.. We weten ook niets over de financiering van deze kleine fabrikant, ook al hebben we een klein idee wie er misschien achter zit. Piëch heeft het al over een SUV en een sedan in het kielzog van de Mark Zero. Meer details zijn beschikbaar op 7 maart in Genève.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten