Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalons / UPDATE – Salon van Genève 2022 geannuleerd

Geschreven door Olivier Duquesne op 04-10-2021

Update: het salon is uiteindelijk uitgesteld tot 2023. /// Het salon van Genève had normaal plaats moeten vinden van 19 tot 27 februari 2022.

GIMS

UPDATE 7 oktober 2021

"De stichting Comité permanent du Salon international de l'automobile zag zich als organisator van de Geneva International Motor Show (GIMS) genoodzaakt het evenement uit te stellen tot 2023. Hoewel de editie van februari 2022 wordt geannuleerd, zullen de maatregelen die al zijn genomen om het platform te laten evolueren, verder worden uitgevoerd, zodat in 2023 een salon met meer impact kan worden georganiseerd.” Zo staat het in het persbericht van het bestuur van het salon van Genève. Het evenement wordt dus uitgesteld. Een zware klap voor een salon dat zware verliezen leed nadat het in 2020 slechts enkele uren voor de opening werd geannuleerd.

Post-Covid-effect

De organisatoren van het evenement in Genève zeggen dat het "besluit om de GIMS 2022 te annuleren is genomen in het belang van de constructeurs en de autoliefhebbers". Het besluit is gebaseerd op "de directe en indirecte problemen in verband met de COVID-19-pandemie". Het gaat onder meer om de halfgeleidercrisis en reisbeperkingen voor exposanten, bezoekers en internationale journalisten.

Onderstaande tekst werd gepubliceerd op 4 oktober, toen nog beslist werd dat het salon van Genève 2022 zou doorgaan.

Na afgelastingen in 2020 en 2021 maakt de Geneva International Motor Show een comeback in 2022. Het Salon van Genève wordt gehouden van 19 tot 27 februari, de gebruikelijke periode van het evenement. Zowat alle constructeurs tekenen present, van Hyundai over Renault tot Volkswagen. Alleen Stellantis stuurt zijn kat. De beursvloer zal het dus zonder bijvoorbeeld Alfa Romeo, Citroën, Fiat, Opel of Peugeot moeten doen. Ook Ferrari en Lamborghini hebben de organisatoren van het autosalon van Genève laten weten dat ze deze editie overslaan.

De Geneva International Motor Show (GIMS) is niet het eerste autosalon dat zich moet schikken naar een verminderde interesse van de constructeurs. Ook de IAA van München 2021 had en de Brussels Motor Show 2022 heeft hetzelfde probleem. Maar beter light dan helemaal geen autosalon.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten