Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Budget / Autokrediet aan 0,85 procent

Geschreven door Olivier Duquesne op 05-01-2018

Tijdens het volgende autosalon bieden banken en financiële instellingen scherpe autokredieten aan. Belfius en KBC pakken als eerste uit met een rente van 0,85 procent. Beobank zou volgen.

Update: ING volgt Belfius en KBC met een rentevoet vanaf 0,85 procent. Beobank van zijn kant communiceert zelfs over een krediet van 0,65 procent.

Een nieuwe auto of recente occasie voor 100 procent (dan wel voor 110 of 120 procent om ook de kosten voor inverkeerstelling te dekken) financieren met een lening wordt in januari 2018 heel goedkoop. Belfius en KBC hebben al een rentevoet van 0,85 procent aangekondigd voor zeven of tien jaar. Dat is beter dan Beobank in 2017, maar volgens De Tijd is het best mogelijk dat die bank nog reageert en tot een bodemtarief zakt om het leiderschap te behouden.

Bij andere banken schommelen de meest competitieve autoleningen tussen 0,90 en 1,50 procent, terwijl de standaardrentes meer dan 2 procent tot zelfs bijna 3 procent bedragen. De aanbiedingen van Belfius en KBC zouden ook andere financiële instellingen kunnen aanzetten om hun rentes nog te verlagen voor de opening van het salon. Merk ook op dat bepaalde banken genereuzer zijn voor de aankoop van ‘ecologische’ auto’s (met A- of B-label qua CO2-uitstoot).

0 procent rente

Naast de banken en gespecialiseerde bedrijven bieden constructeurs ook zelf oplossingen voor autofinancieringen, soms zelfs aan 0 procent. Maar in dat geval moet je geen korting op de aankoopprijs van de auto of de opties verwachten. Bovendien vereist dit soms een voorschot of een hoge laatste aflossing om de rekening te vereffenen.

Enkele merken experimenteren ook met private lease, een oplossing voor verhuur aan particulieren op lange termijn. Behalve brandstofkosten is zowat alles inbegrepen in de maandelijkse huur, ook de belastingen, de verzekering en de pechbijstand. Op het einde van het contract geeft de gebruiker de auto terug. De huurprijs hangt uiteraard af van het aantal kilometers voorzien in het contract. Om meerkosten op het einde van de rit te voorkomen, kun je maar beter goed waken over deze limiet.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten