Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / België: waarschuwing voor fijnstofconcentraties in de lucht

Geschreven door David Leclercq op 04-03-2018

Gisteren heeft de Intergewestelijke Cel voor Leefmilieu (IRCEL) een waarschuwing uitgestuurd rond de hoge concentraties van fijnstof in de lucht. Dat heeft een paar gevolgen.

De Intergewestelijke Cel voor Leefmilieu (IRCEL) heeft zeer hoge fijnstofconcentraties in de lucht gemeten. Gisteren, zaterdag 3 maart, heeft de concentratie van PM10-deeltjes gedurende 24 uur de advieswaarde van 50 µg/m3 overschreden in de drie gewesten van het land. Zaterdag om 9 uur zijn pieken gemeten van 68 µg/m3 in Vlaanderen, 53 µg/m3 in Brussel en 52 µg/m3 in Wallonië. Voorlopig is nog geen SMOG-alarm ingesteld, zodat we onze snelheid op de snelweg nog niet moeten verlagen. Maar daar kan snel verandering in komen, dus het is verstandig om voorzichtig te zijn en op te letten voor eventuele aanpassingen aan de snelheidsborden.

Langzame verbetering pas later

IRCEL verwacht geen beterschap of verdunning van de concentraties in de komende 24 uur. Daarom adviseert ze mensen met ademhalingsproblemen, hartaandoeningen of astma, maar ook oudere mensen of zeer jonge kinderen, om geen langdurige inspanningen uit te voeren. IRCEL verwacht wel een heel langzame verbetering van de situatie in de komende dagen dankzij zachter maritiem weer. En laat ons hopen dat iedereen ondertussen zijn steentje bijdraagt in de mate van het mogelijke door onnodige verplaatsingen met de auto te vermijden.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten