Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / Bristol (VK) bant diesel vanaf 2021

Geschreven door Olivier Duquesne op 21-11-2019

Een nieuwe wet heeft als doel diesels te weren uit het centrum van Bristol (Verenigd Koninkrijk) tussen 7u en 15u. Hulpdiensten zijn er niet door betrokken, maar professionals wel.

De kuststad Bristol in Engeland heeft een wetsvoorstel aangenomen om alle dieselvoertuigen te bannen uit het centrum tussen 7u en 15u. In sommige Europese steden (zoals in ons land) zijn er al LEZ’s die de meest vervuilende voertuigen weren, maar de recentste diesels zijn er wel nog toegelaten. Bristol gaat dus nog verder door ze allemaal te bannen. Deze regel zou in werking moeten treden vanaf maart 2021. Hij moet nog goedgekeurd worden door het parlement, maar er is een grote kans dat het doorgaat. De nationale autoriteiten in Londen hebben in 2017 namelijk gevraagd aan 24 Britse steden om hun luchtkwaliteit te verbeteren, waaronder ook Bristol.

Tot £100 per dag

Hulpdiensten zoals ambulances of politievoertuigen zijn niet betrokken door de regel. Taxi’s en bestelwagens moeten een tol van £9 (€10,50) betalen per dag om binnen de zone te mogen rijden. De prijzen zijn duurder voor bussen en vrachtwagens, hun tol gaat tot £100 (ongeveer €120) per dag. De prijs van de boete ligt nog niet vast, maar inbreuken zullen automatisch worden vastgesteld door ANPR-camera’s.

Het probleem verplaatsen

Deze nieuwe wet roept heel wat vraagtekens op. Voor sommige professionals, die bestelwagens en andere bedrijfswagens gebruiken op diesel, zou het onmogelijk kunnen zijn om de tol te betalen zonder failliet te gaan. Voor anderen zal deze wet niets anders doen dan het probleem naar buiten de zone te verplaatsen. We merken wel op dat de stad een slooppremie voorziet van £2.000 voor zij die van hun dieselwagen af willen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten