Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / De wagen verbannen uit het centrum van Oslo in 2019

Geschreven door David Leclercq op 20-10-2015

Het stadsbestuur van Oslo heeft besloten om tegen 2019 alle auto’s te bannen uit het stadscentrum. Deze maatregel sluit aan bij de wil van de overheden om tegen 2020 de uitstoot van broeikasgassen te halveren.

Het stadscentrum van de Noorse hoofdstad zal tegen 2019 volledig verboden zijn voor auto’s. Links heeft deze maatregel zopas aangekondigd naar aanleiding van haar verkiezingsoverwinning. Deze maatregel was een van de beloften die gedaan werden tijdens de campagne. Het discours van het nieuwe linkse stadsbestuur is trouwens heel sterk gericht op ecologie. De regering wil de uitstoot van broeikasgassen tegen 2020 halveren ten opzichte van 1990.

De auto niet langer getolereerd

Het linkse programma voorziet tegen 2019 onder andere het verbod op personenwagens binnen de stadsring, een zone waar ruim duizend mensen wonen, maar waar toch meer dan 90.000 mensen werken. Deze maatregel zal dus zeker gevolgen hebben voor alle betrokkenen. Bovendien baart het voorstel de handelaars grote zorgen, want 11 van de 57 winkelcentra van Oslo liggen in het stadscentrum.

Ambitieuze doelstellingen

Het stadsbestuur heeft zich geëngageerd om tegen 2020 de uitstoot van broeikasgassen met 50 procent te verminderen ten opzichte van 1990. En de nieuwe ploeg wil zelfs nog verder gaan en belooft ook niet langer te investeren in fossiele energiebronnen, de fietspaden verder te ontwikkelen en de aankoop van elektrische fietsen te subsidiëren. En daarnaast wil de stad het autoverkeer met 20 procent verminderen tegen 2019 en met 30 procent tegen 2030.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten