Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / Duitse rechter verbant oude diesels… op een snelweg

Geschreven door David Leclercq op 19-11-2018

Soms krijgen we kop noch staart aan Duitsland. Enerzijds is het dé autonatie van Europa, maar anderzijds heeft een rechtbank er net een rijverbod voor diesels uitgevaardigd op… een snelweg. Het begin van het einde?

Omdat de Duitse regering tot op heden niet wil tussenkomen in het uitstootdebat, worden de beslissingen genomen door rechters. Milieuverenigingen trekken bij onze oosterburen namelijk naar de rechtbank.

Gelsenkirchen

Bij zo’n zaak heeft de administratieve rechtbank van Gelsenkirchen, in het zwaar geïndustrialiseerde Roergebied, een ongezien en verrassend oordeel geveld. Dieselwagens moeten volgens de rechter verboden worden in de steden Essen en Gelsenkirchen, maar ook op de snelweg die beide steden met elkaar verbindt.

Navolging van een ander oordeel

Het nieuwe aan dit oordeel is uiteraard het rijverbod op de snelweg, meer in het bijzonder de A40. Vanaf volgend jaar mogen bepaalde oudere dieselwagens niet meer op specifieke stukken van de snelweg rijden, waardoor ze de facto nagenoeg onbruikbaar worden. Al vragen we ons af hoe dit oordeel in de praktijk moet worden gebracht. Maar de dingen veranderen in elk geval, en blijkbaar nog sneller dan verwacht…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten