Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / Indië volledig elektrisch tegen 2030

Geschreven door David Leclercq op 05-05-2017

De Indische regering heeft grootse ambities: ze wil een deel van de luchtvervuiling uitschakelen door vanaf 2030 enkel nog elektrische auto’s te laten verkopen. Een forse uitdaging.

De Indische regering heeft beslist om het steeds grotere probleem van de luchtvervuiling aan te pakken. Daarom wil het de auto- en de transportsector hervormen door op te leggen dat alle voertuigen die na 2030 worden verkocht elektrisch zijn. Dat is een uitdaging van formaat voor een land met meer dan een miljard inwoners met vandaag ‘slechts’ 28,6 miljoen auto’s in het verkeer.

Herladen?

Minister Piyush Goyal van energie, hernieuwbare energie, steenkool en mijnbouw verdedigt het project. Zoals hij het zelf zegt: “wij gaan massaal elektrische auto’s integreren. We willen deze auto’s onafhankelijk maken. Tegen 2030 mag niet één auto op benzine of diesel nog worden verkocht in dit land”. Dat is een mooi idee, maar tegen dan is nog een kolossale investering nodig om de laadinfrastructuur te ontwikkelen. Ook daar heeft de minister al een antwoord op: hij wil een systeem bedenken met vervangbare batterijen – naar het voorbeeld van Better Place, dat een paar maand geleden failliet ging.

Getest door Tesla

Ook Tesla verkende recent nog de piste van de vervangbatterijen maar het merk heeft dat idee snel laten varen en geeft de voorkeur aan zijn Supercharger-netwerk, waarvan het vermogen binnenkort zou moeten verdrievoudigen tot 350 kW (tegenover 120 kW vandaag). Hoe dan ook wil Indië zijn inspanningen eerst richten op de grote steden, waar de vervuiling een echte bron is van hoge sterftecijfers. Volgens een onderzoek van Greenpeace van januari 2017 zouden op het Indische grondgebied elk jaar liefst 2,3 miljoen mensen overlijden als gevolg van de vervuiling.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten