Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / Michelin: 100 procent banden gerecycleerd tegen 2048

Geschreven door David Leclercq op 31-05-2018

Op de top voor mobiliteit en transport Movin’On heeft Michelin aangekondigd dat het tegen 2048 100 procent van alle banden wil kunnen recycleren en bij hun bouw 80 procent materialen uit hernieuwbare bronnen wil gebruiken.

Michelin koestert grootse ecologische toekomstplannen. Het Franse merk, dat nog maar net is benoemd tot beste werkgever van de Verenigde Staten, wil bijdragen aan een duurzame mobiliteit. Die ambitie zette het duidelijk in de verf tijdens de Movin’On-top (die Michelin zelf organiseert) rond de evolutie van het transport. Voor deze gelegenheid kondigde Michelin zijn intenties aan om het mogelijk te maken om zijn banden volledig te recycleren tegen 2048 en om niet minder dan 80 procent hernieuwbare materialen te gebruiken bij hun productie.

Groen doel tegen 2048

Vandaag wordt 70 procent van alle Michelin-banden gerecycleerd, bij een wereldwijd gemiddelde van 50 procent. Dat is al niet slecht, maar de Fransen willen nog verder gaan door van 28 procent hernieuwbare materialen vandaag naar 80 procent te gaan in 2048. In grote lijnen wil het bedrijf nieuwe polymeerketens bedenken op basis van hout, stro en bieten. Terzelfdertijd wil Michelin bij het maken van zijn banden ook 100 procent gerecycleerd materiaal gebruiken.

Besparingen

Door zijn banden voor 100 procent te recycleren en voor 80 procent uit hernieuwbare bronnen te maken zou Michelin flink wat geld moeten kunnen besparen. Om het idee meer in zijn context te plaatsen, geeft de constructeur aan dat dit een winst oplevert van 33 miljoen vaten ruwe olie, of 16,5 supertankers of 54.000 GWh. Dat komt overeen met het volledige maandelijkse energieverbruik van Frankrijk of van 65 miljard gereden kilometers met een auto (8 l/100 km). Een mooi idee (eerder al aangekondigd door de Vision Concept), maar een forse uitdaging.

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten