Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / Nissan: één model op vijf zal elektrisch zijn in 2020

Geschreven door Laurent Norro op 31-05-2016

In 2020 zou in Europa één Nissan op vijf volledig elektrisch moeten zijn, liet Gareth Dunsmore aan het Engelse Autocar weten.

Gareth Dunsmore, verantwoordelijke voor elektrische Nissans in Europa, is er zeker van dat in 2020 één Nissan-model op vijf een 'groene' aandrijving zal hebben. Hij liet dit weten tijdens een interview met onze Engelse collega's van Autocar.

Stap per stap

Dunsmore legt in het interview meer bepaald uit dat men vertrouwen moet hebben in de evolutie van elke markt om haar toekomst te begrijpen, maar dat men er ook van uit moet gaan dat in 2020 aan alle voorwaarden voldaan kan zijn opdat de elektrische auto niet meer weg te denken zal zijn uit de grootsteden. Om zijn verschillende stellingen te onderbouwen neemt Dunsmore Noorwegen als voorbeeld: de elektrische auto wordt daar absoluut niet gezien als een bijzonderheid.   

Groen gamma

Volgens Dunsmore kan men, vanaf het moment dat men kan spreken van een geleidelijke verandering in een stad of land, verwachten dat het volledige gamma van Nissan de weg van elektrificatie inslaat. Dunsmore erkent dat de levensduur van de batterij in de toekomst even lang dan die van het voertuig zou moeten zijn. Bestuurders moeten dan op termijn hun batterij beter weten te onderhouden. Tot slot, opdat de modellen minder duur zouden worden, verklaart hij dat Nissan zoveel mogelijk zou willen recycleren. 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten