Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / Noorwegen overweegt verbod op verbrandingsmotoren in 2025

Geschreven door David Leclercq op 06-06-2016

De grootste vier politieke partijen van Noorwegen overwegen om vanaf 2025 de verkoop van voertuigen op benzine en diesel te verbieden. Noorwegen staat bekend om zijn vooruitstrevende beleid in tal van zaken.

Er werd nog geen enkele beslissing genomen, maar de grootste vier politieke partijen van Noorwegen zouden overwegen om de verkoop van voertuigen op benzine en diesel tegen 2025, ofwel binnen negen jaar tijd, te verbieden. Dat is in ieder geval wat verschillende buitenlandse media berichten, waaronder de Britse krant The Independent.

Consensus

Volgens de Noorse krant Dagens Næringsliv zou er al een consensus bestaan rond het voorstel, ook al hebben verschillende politici van de conservatief-liberale Vooruitgangspartij (FRP) geweigerd commentaar te geven over het eventuele akkoord. We weten dat Noorwegen een radicaal beleid voert op bepaalde gebieden en dat elektrische voertuigen hard aangemoedigd worden. Maar als een dergelijke beslissing rond voertuigen met verbrandingsmotoren genomen zou worden, zou dat toch behoorlijk verrassend zijn, want het land hangt zwaar af van zijn petroleumexport. Als de maatregel wordt goedgekeurd, dan zou Noorwegen het eerste land wereldwijd zijn dat zo'n verbod oplegt.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten