Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / FlexMob’île: Renault maakt “intelligent” eiland

Geschreven door Valentin Delchambre op 01-10-2018

Renault gaat elektrische auto’s ter beschikking stellen op het Franse eiland Belle-Île-En-Mer om te proberen om de stroomfactuur van het eiland te verlagen.

Renault wil van Belle-Île-En-Mer het eerste “FlexMob’île” maken. In een tweejarig project wil het merk exemplaren van zijn elektrische auto’s Zoé en Kangoo Z.E. verhuren die met hernieuwbare energie worden herladen aan laadpalen overal op het eiland. Die stroom komt van de restproductie van de zonnepanelen op overheidsgebouwen. Zodra er genoeg stroom wordt geproduceerd om de gebouwen te voeden, gaat het overschot naar de auto’s. De bedoeling is om de stroomfactuur te drukken van het eiland in de golf van Gascogne. Tot op heden kwam de energie van onderzeese kabels en generatoren, twee verschrikkelijk dure manieren om stroom te leveren.

‘Versleten’ batterijen voor verwarming

Tijdens de testperiode gaat het bedrijf verder ‘versleten’ batterijen van zijn elektrische auto’s aanbieden aan vakantiedorpen. Die hebben niet langer voldoende capaciteit om een auto aan te drijven, maar kunnen wel nog genoeg stroom opslaan om ’s avonds de verwarming aan te houden.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten