Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / Spanje: verbod op benzine en diesel in 2040?

Geschreven door Olivier Duquesne op 16-11-2018

De Spaanse overheid bereidt een wet voor die de verkoop van auto’s met verbrandingsmotor wil verbieden in 2040. Deze wetgeving voor energieomschakeling wil Spanje tegen 2050 ‘decarboniseren’, ofwel CO2-neutraal maken.

Tegen 2040 zou de verkoop van voertuigen met rechtstreekse CO2-uitstoot verboden kunnen worden in Spanje. Dat is toch wat de Spaanse overheid wenst te bereiken met een wet die ze voorbereidt voor een energietransitie. De voorzitter van de overheid, de socialist Pedro Sánchez, heeft echter geen meerderheid en de stemming is nog niet verkregen. Maar als dat het geval zou zijn, zullen de inschrijving en de verkoop van voertuigen op benzine of diesel verboden worden.

Spanje heeft de ambitie om het land te ‘decarboniseren’ (CO2-neutraal maken) tegen 2050, zich te richten op duurzame oplossingen en om enkel elektriciteit uit hernieuwbare bronnen op te wekken. Ondertussen hebben de autoriteiten een uitgebreid installatieprogramma voor de boeg van oplaadpunten voor elektrische auto’s. Daarnaast moeten alle steden met minstens 50.000 inwoners een lage-emissiezone (LEZ) met toegangsbeperkingen invoeren. Er is al een vignet dat wordt gebruikt in Madrid en Barcelona die hun LEZ al hebben geïnstalleerd.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten