Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Juridisch / Opgepast: 33 nieuwe trajectcontroles in Wallonië in 2023

Geschreven door Olivier Duquesne op 16-01-2023

Ook Wallonië viseert snelheidsduivels, want in 2023 komen er 33 trajectcontroles bij. Dat is een verdubbeling van het huidige aanbod.

Wallonië gaat 33 nieuwe trajectcontroles instellen op de lokale hoofdwagen, van Doornik tot Balen, van Rixensart tot Virton en van Chimay tot Burg-Reuland. Deze apparatuur wordt door het Waalse Gewest geïnstalleerd in het kader van het radarplan. 

Momenteel zijn er reeds 29 flitspalen trajectcontroles actief in Wallonië, voornamelijk op snelwegen en dus onder het toezicht van de federale politie. Het gaat dus om meer dan een verdubbeling van het huidige aanbod.

Ook vaste flitspalen

Ook de traditionele vaste flitspalen zijn niet vergeten, want Wallonië kondigt de installatie van enkele honderden extra flitsers aan. Daarvoor heeft het Waalse Gewest een extra budget van 10 miljoen euro voorzien. Ze vullen de 510 snelheidspalen aan die nu reeds actief zijn.

Met die extra trajectcontroles en flitspalen doet Wallonië een flinke inhaalbeweging ten opzichte van Brussel en vooral Vlaanderen. Daardoor wordt België een van de Europese landen met de hoogste densiteit vaste snelheidsconstroles.

Nultolerantie

Bovendien start de gouverneur van Waals-Brabant een uitgebreide snelheidscontrolecampagne in zijn provincie, met onmiddellijke ingang. Tot 28 februari 2023 geldt er een nultolerantie en volgen er boetes zodra de maximumsnelheid overschreden is - weliswaar na technische correctie.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten