Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Juridisch / 80 km/h buiten de bebouwde kom in Frankrijk

Geschreven door Olivier Duquesne op 10-01-2018

Frankrijk verlaagt de snelheidsbeperking buiten de bebouwde kom. Op wegen zonder middenberm geldt vanaf 1 juli 2018 een limiet van 80 km/h. Daarnaast wordt bellen aan het stuur strenger bestraft.

Ondanks grote weerstand bij de bevolking (60 procent is tegen) gaat de Franse regering de algemene snelheidsbeperking buiten de bebouwde komt verlagen. Vanaf 1 juli van dit jaar mag je er op secundaire wegen zonder middenberm niet harder dan 80 km/h. De nieuwe limiet geldt voor ongeveer 400.000 kilometer wegen. Eerste minister Édouard Philippe heeft nog niet verduidelijkt of de verlaging met nog eens 10 km/h bij regenweer ook op die wegen van kracht blijft. Hij belooft echter wel dat als de maatregel niet het verhoopte resultaat oplevert, ze in 2020 weer zou kunnen worden afgeschaft.

Rijbewijs intrekken

Er komt nog een andere maatregel om het rijgedrag van Franse automobilisten bij te sturen. Zo kan de politie voortaan het rijbewijs intrekken van een bestuurder die door te bellen aan het stuur een overtreding heeft begaan die iemand anders in gevaar had kunnen brengen. Ter herinnering: in Frankrijk is het verboden om een telefoon op te nemen wanneer het contact is ingeschakeld, zelfs wanneer je stilstaat. Wie verder betrapt wordt op rijden onder invloed van drugs of met een alcoholgehalte boven de 0,8 gram per liter bloed, zal zijn auto onmiddellijk in beslag genomen zien voor 7 dagen. Die sanctie geldt ook voor bestuurders zonder rijbewijs (of zonder punten op hun rijbewijs).

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten