Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Juridisch / De eerste verkeersboete voor een auto werd in 1896 uitgeschreven

Geschreven door Laurent Norro op 21-05-2017

De eerste auto waar een boete voor werd uitgeschreven, wordt in september tentoongesteld op de elegantiewedstrijd van Hampton Court. Dit is wat de bestuurder had mispeuterd.

Als je wil weten hoe de eerste auto ooit eruitziet waarvoor een verkeersboete is uitgeschreven, dan moet je van 1 tot 3 september naar het concours d’élégance van Hampton Court, dat binnenkort in Engeland plaatsvindt. Daar kan je kennismaken met de Arnold Benz Motor Carriage, een voertuig ontwikkeld door een zekere Walter Arnold. In januari 1896 werd de man aan het stuur van zijn auto tegengehouden door een agent te fiets. Die vond dat hij te snel reed.

12,9 km/h

Ter info: Arnold reed toen 12,9 km/h, of 4 keer de toegelaten snelheid in de stad op dat moment, waar je destijds maar 3 km/h mocht. De man werd niet alleen berispt, maar hij kreeg ook de eerste verkeersboete voor een auto ooit. In werkelijkheid had hij het noodlot ook wel echt uitgedaagd. Destijds schreef de wet namelijk voor dat voor elke auto iemand met een rode vlag moest lopen om de andere weggebruikers te waarschuwen. Als dit verhaal je doet glimlachen, weet dan dat er nog andere anekdotes te ontdekken vallen op de elegantiewedstrijd van Hampton Court. De organisatie wil namelijk nog heel wat uitzonderlijke automobielen laten zien. Wanneer we dit schrijven, weten we al dat er een Jaguar XJR-9 staat die de 24 Uur van Le Mans heeft gewonnen en een McLaren F1 GTR. Liefhebbers weten dus welk weekend ze in hun agenda moeten blokkeren.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten