Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Juridisch / Uber zou hackers zwijggeld hebben betaald

Geschreven door Jean-François Christiaens op 27-11-2017

Vorig jaar zijn de gegevens van 57 miljoen gebruikers van Uber door hackers zijn gestolen. Het bedrijf heeft dat niet alleen verborgen gehouden, het zou de hackers ook zwijggeld hebben betaald. Het Amerikaanse gerecht heeft het dossier in beslag genomen.

Mobiliteitsplatform Uber heeft toegegeven dat het in oktober ten prooi is gevallen aan een gigantische hacking. De gegevens van in totaal 57 miljoen gebruikers zouden zijn gestolen. Maar het ergste is dat Uber deze informatie een jaar lang angstvallig geheim heeft gehouden. Dat zou het bedrijf heel wat rechtszaken kunnen opleveren in Amerika. De informatie is bekendgemaakt door de nieuwe directeur van Uber, Dra Khosrowshahi, die onlangs werd aangesteld na het gedwongen vertrek van Travis Kalanick, de oprichter van het bedrijf die het onderwerp vormt van een hele reeks schandalen. In de nasleep daarvan zouden ook de directeur cyberveiligheid en een jurist zijn ontslagen na een intern onderzoek naar dit onderwerp.

Zwijggeld?

Volgens een onderzoek van Bloomberg zouden de leiders van Uber van destijds niet alleen de informatie hebben verzwegen, maar ze zouden ook 100.000 dollar (ongeveer 85.000 euro) zwijggeld hebben betaald aan de hackers in ruil voor het wissen van de gestolen gegevens. Door de enorme gegevensdiefstal te verzwijgen, heeft Uber een lange lijst van Amerikaanse wetten overtreden, onder meer een wet die verplicht om de gebruikers zo snel mogelijk op de hoogte te brengen wanneer hun persoonlijke gegevens zijn gestolen. De procureur van de staat New York heeft al een onderzoek aangekondigd. Andere staten zouden kunnen volgen, net zoals de federale instantie Federal Trade Commission (FTC).

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten