Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Rivian: kleinere modellen voor Europa

Geschreven door Frédéric Kevers op 25-11-2020

De R1S en R1T zijn nog niet op de markt in Amerika, maar Rivian denkt al aan het veroveren van Europa en China. Deze markten zullen aangepaste modellen krijgen.

De R1T pick-up en de R1S SUV zijn qua formaat eerder geschikt voor Amerikaanse standaarden dan voor de Europese of Chinese markt. Daarom kondigt R.J. Scaringe, oprichter en CEO van Rivian, aan dat zijn merk kleinere modellen gaat ontwikkelen voor deze twee markten.

Lokale productie

Het formaat zal dus evolueren naar meer compacte proporties, maar de 'mechaniek' zal hetzelfde blijven wat betreft de fundamenten. We krijgen dus waarschijnlijk de kenmerken van de Rivian R1S en R1T in de vorm van cross-overs. Daarnaast lijkt het al evident voor Scaringe dat de productie lokaal zal gebeuren met fabrieken op elk van deze nieuwe markten: "Om echt te kunnen uitbreiden op deze markten en een dienst na verkoop te kunnen aanbieden, zal het belangrijk worden om een productielocatie te hebben buiten de Verenigde Staten. Dit is een manier om dat te bereiken."

China en Europa vertegenwoordigen een commerciële opportuniteit, maar ook een noodzakelijke markt om te overwinnen om de gehoopte credibiliteit als constructeur te verwerven: "We zouden niet serieus zijn over het opbouwen van een autobedrijf als we niet denken aan China en Europa als belangrijke markten op lange termijn."

Momenteel heeft Rivian een fabriek in Normal (Illinois, VS) die de R1S en R1T moet bouwen, maar ook de elektrische bestelwagen voor Amazon. De levering van de productiemodellen zal vanaf volgend jaar doorgaan, na een (lopende) kalibratiefase met de bouw van prototypes om de parameters van de productielijn af te stellen.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten