Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Aiways: Aankomst gepland op het salon van Genève 2019

Geschreven door David Leclercq op 29-01-2019

We hadden al bericht over de komst van het nieuwe Chinese merk Aiways. Het zal officieel gelanceerd worden op het salon van Genève 2019, met een supercar en een SUV, allebei elektrisch.

We kennen de Chinese constructeur Aiways al, die op het salon in Peking 2018 een elektrische supercar presenteerde op basis van de Gumpert Nathalie. Nu is deze nieuwe fabrikant van plan een mondiaal aanbod op te bouwen, aangezien hij aanwezig zal zijn op het volgende salon van Genève dat plaatsvindt begin maart. De fabrikant stelt er twee modellen voor: de elektrische supercar op basis van de Gumpert Nathalie en een SUV die ook 100% elektrisch is.

China neemt het elektrische voortouw

De Chinese constructeurs beginnen de markt te overspoelen, vooral die van de elektrische auto. Dat lijkt logisch, gezien de zeer ambitieuze objectieven en vooral de verplichte quota opgelegd door de Chinese staat op vlak van groene auto’s. Geen wonder dat dit land aan hoge snelheid het voortouw neemt, vooral omdat China toegang heeft tot alle grondstoffen en dan vooral die voor de waardevolle batterijen.

1200 mensen en 2 voertuigen

Voorlopig blijft Aiways een kleine constructeur die 1200 mensen tewerkstelt, personeel dat de toekomstige modellen ontwikkelt waaronder die bestemd voor Europa. Ja, Aiways is ook van plan om zich, onder andere, bij ons te vestigen. Er zullen twee modellen worden gepresenteerd op het volgende salon van Genève. Een SUV, de U5, en een supercar, die allebei natuurlijk elektrisch zijn. We hebben nog maar weinig technische informatie over deze twee auto’s, behalve dat de supercar zijn stroom haalt uit een brandstofcel op methanol en dus niet op waterstof, zoals meestal het geval.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten