Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Audi A5 en S5 Sportback: zoals de coupé

Verwachte lancering : 01-01-2017

Geschreven door Olivier Duquesne op 07-09-2016

Het A5/S5-gamma verandert van generatie. Na de coupéversie volgt de Sportback. Die is iets langer en lichter dan zijn voorganger. De nieuwe A5 Sportback beschikt ook over meer technologie.

In het spoor van de Audi A5/S5 Coupé zijn ook de Audi A5 Sportback en S5 Sportback vernieuwd, met een hertekend radiatorrooster en een motorkap met opvallende nerven. Deze nieuwe generatie heeft goed op zijn gewicht gelet. Zo is het koetswerk 15 kg lichter en verliest de auto in totaal 85 kg, waardoor hij nu 1.470 kg weegt in de instapversie. Met een lengte van 4,73 meter is de A5 Sportback 2 cm langer, maar hij verloor 1 cm in de breedte (1,84 meter). De constructeur zegt wel dat de inzittenden 11 mm meer plaats hebben voor de schouders vooraan en 24 mm voor de knieën achterin. In koffer blijft het volume op 480 liter.

Virtuele cockpit

Zoals het tegenwoordig de gewoonte is bij Audi, zijn er als alternatief voor degoede oude boordplank ook digitale tellers. De vijfdeurscoupé beschikt over een zoekfunctie om je in de menu’s te verplaatsen. De losstaande tablet van 8,3 duim bovenaan de centrale console dienst ook als ‘controlecentrum’ voor het MMI-infotainmentsysteem. In de topversie omvat het een abonnement van drie jaar bij Audi Connect en vijf gratis kaartenupdates. Het audiosysteem van Bang & Olufsen met 3D-geluid heeft een vermogen van 755 watt voor negentien luidsprekers. De passagiers achterin krijgen bovendien een extra, wegklapbare tablet.

Op de weg

Het chassis van de A5 Sportback werd herzien, waarbij de trapeziumvormige achteras vervangen is door een configuratie met vijf armen. Elektronische rijhulpsystemen zijn er bij de vleet. Dit model kan halfautonoom rijden in files (maximaal 65 km/u). Onder de motorkap zijn er zes motoren voor de A5 Sportback met manuele, automatische of gerobotiseerde versnellingsbak, en vier- of voorwielaandrijving naargelang de versie:

  • 2.0 TFSI benzine met 190 pk en 252 pk
  • 2.0 TDI diesel met 190 pk
  • 3.0 TDI diesel met 218 pk en 286 pk (Quattro)
  • 2.0 TFSI CNG-gas (flexifuel benzine) met 170 pk

De S5 Sportback krijgt dan weer de 3.0 V6 TFSI (354 pk en 500 Nm) met standaard Quattro-vierwielaandrijving en Tiptronic-achtversnellingsbak. Goed om van 0 naar 100 km/u te spurten in 4,7 seconden.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten