Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Audi onthult S3 Sportback en Berline

Verwachte lancering : 01-10-2020

Geschreven door Sébastien Vanhouche op 11-08-2020

Op het programma: een turboviercilinder van 310 pk en 400 Nm. Het Duitse merk kondigt bovendien een in het oog springende lanceringseditie aan.

De sportieve versie van de nieuwe Audi A3 komt niet met grote verrassingen. Onder de motorkap ligt opnieuw een 2.0-turboviercilinder, die het nu tot 310 pk en 400 Nm schopt. Het geheel is gekoppeld aan een S tronic-versnellingsbak met 7 verhoudingen en dubbele koppeling en aan quattro-vierwielaandrijving. De nieuwe S3 Sportback en Berline sprinten allebei van 0 naar 100 km/u in 4,8 seconden en zijn zoals de meeste Duitse modellen elektronisch begrensd op 250 km/u.

Agressief maar niet opzichtig

Het merk uit Ingolstadt heeft de S3’s de gebruikelijke make-over gegeven, met een iets agressiever front, aluminium spiegelkappen en vier uitlaatpijpen achteraan voor een sportieve maar niet opzichtige look. Verder staat het model op een specifieke, 15 millimeter lagere ophanging dan onder een klassieke A3. Als optie is een gestuurde demping beschikbaar. In het interieur zijn meer omvattende stoelen gemonteerd met een bekleding uit gerecycleerde plasticflessen.

Geel of rood

Bij de lancering wordt een speciale reeks Edition one aangeboden. Die is in de Sportback Pythongeel gelakt en in de Berline Tangorood. De nieuwe sportieve Audi’s komen in september op de markt met een startprijs van 47.500 euro voor de S3 Sportback en 48.600 euro voor de Berline. De eerste leveringen starten een maand later.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten