Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Cadillac XT6: waar blijven de hybrides?

Geschreven door David Leclercq op 14-01-2019

Op het autosalon van Detroit presenteert Cadillac de nieuwe XT6, een meer dan 5 meter lange SUV met 7 zitplaatsen. Maar zonder hybride motoroptie.

In Detroit stelt Cadillac ook een elektrische SUV voor, maar die Model X-rivaal is nog een conceptstudie. Wel productieklaar is de nieuwe XT6, een grote SUV die tot 7 personen kan vervoeren. Het koetswerk is 5,05 meter lang, zodat deze Cadillac het formaat krijgt van een Audi Q7 of een Volvo XC90. Het lijnenspel volgt de designweg die het Amerikaanse merk insloeg met de XT4 en XT5.

8 inch!

De Amerikanen linken het design van de XT6 aan dat van de Escala Concept, maar wij zien vooral gelijkenissen met de Range Rover. Nu goed, er zijn slechtere voorbeelden. Ook het interieur oogt verzorgd, al blijft de inrichting bijzonder klassiek. Let op de centrale display van het infotainmentsysteem, dat slechts 8 inch meet. Het comfort moet een van de troeen van dit model worden, met zelfs geventileerde stoelen op de tweede zitrij. Ook aan rijhulpmiddelen geen gebrek, waaronder een in de achteruitkijkspiegel geïntegreerde parkeercamera.

Hybrides?

Wel merkwaardig dat het motorenaanbod achter blijft op de verklaringen van het Amerikaanse merk, want Cadillac belooft een verregaande electrificatie van het gamma. De XT6 houdt het evenwel bij een atmosferische 3,6 liter-V6 die 310 pk en 373 Nm sterk is. En die wel over cilinderdesactivatie, maar niet over een elektromodule beschikt. Vreemd.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten