Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Chevrolet Corvette ZR1: het dak eraf

Geschreven door Jean-François Christiaens op 30-11-2017

Chevrolet heeft zijn nieuwe ZR1 nog maar pas onthuld maar pakt nu al uit met de cabrioversie. Die gooit je haar in de war met de kracht van zijn compressor-V8 van meer dan 760 pk.

Op de Chevrolet Corvette staat het ZR1-logo synoniem voor de meest gespierde versie. In de praktijk heeft de jongste generatie zo recht op een 6.2-V8 met compressor die 765 pk en net geen 1.000 Nm aan koppel (969 Nm) ontwikkelt. Maar tot op heden was dit vermogen nog nooit beschikbaar in een cabrioversie. Op het salon van Los Angeles komt daar verandering in, want daar onthult Chevrolet de Corvette ZR1 Convertible. Die is er voor liefhebbers van woeste prestaties: hij kan twee passagiers van 0 naar 100 km/h brengen in minder dan 3 seconden en zet zijn wilde tocht helemaal door tot 341 km/h.

27 kilo

Met zijn stoffen kap weegt deze versie slechts 27 kilo meer dan de coupé. Het dak laat zich automatisch bedienen, en dat kan ook rijdend, tot 50 km/h. De cabriolet kan net zoals de coupé worden besteld met het optionele ZTK-pakket, dat onder meer bestaat uit een indrukwekkende (verstelbare) kofferspoiler, een specifieke frontsplitter, een andere ijking voor de magnetische schokdempers en Michelin Pilot Sport Cup 2-banden. Een laatste leuk detail: de cabrioversie is slechts 4.000 dollar duurder dan de coupé, waardoor zijn prijs strandt op 123.995 dollar, of minder dan 105.000 euro. Van een aangename verhouding tussen prijs en prestaties gesproken…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten