Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Datsun keert in 2018 terug met de Cross

Geschreven door David Leclercq op 23-01-2018

De terugkeer van Datsun wordt al lang aangekondigd als een soort Japans Dacia, gespecialiseerd in budgetauto’s. Vandaag is het eindelijk zo ver, met de Cross, die zijn carrière in 2018 aanvat. Hij komt dan in Indië op de markt.

Datsun is niet dood. Het merkt bouwt sinds 2012 de Go, een klein stadswagentje dat enkel in Indië, Indonesië, Rusland en Zuid-Afrika verkrijgbaar is. Dat maakt er niet bepaald een wereldmerk van, maar het gamma krijgt versterking in de vorm van de Cross. Dat is nog steeds een budgetmodel, maar deze keer een met modieuze SUV-trekken.

Nep

De Go krijgt dus het gezelschap van de Cross, die de looks heeft van een kleine SUV. Vergis je echter niet: het blijft een echte low-costauto, want het ‘chroom’ is in plastiek gemaakt, net zoals de details in ‘carbon’ in het interieur. Maar de passagiersruimte is wel fors, want hij ontvangt tot 7 personen, naar het voorbeeld van de… Dacia Lodgy.

1 motor

De Cross wordt aangedreven door een benzinedriecilinder van 1,2 liter met 78 pk en 104 Nm. Hij kan worden besteld met een manuele versnellingsbak of een CVT-automaat. Datsun benadrukt dat de auto standaard wordt geleverd met ABS en zelfs een trekkrachtcontrole. Het model komt in maart 2018 op de markt in Indië en kost daar ongeveer 10.000 euro.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten