Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / e.Go Mobile Life kan worden besteld

Geschreven door Laurent Norro op 18-05-2017

In de loop van 2018 komt de goedkoopste elektrische stadsauto op de markt in Duitsland. Hij heet e.Go Life en kost minder dan 16.000 euro.

In 2018 duikt een nieuwe speler op in de markt van de elektrische voertuigen: e.Go Mobile. De constructeur, een Duitse start-up, brengt volgend jaar namelijk de e.Go Life op de markt. Dat is een kleine, elektrische stadsauto met een aantrekkelijk prijskaartje. Er is keuze tussen twee types batterijen en het orderboekje staat vanaf nu open.

Pure stadsauto

Concreet is de stadsauto 3,35 meter kort en 1,70 meter smal. Met zijn draaicirkel van 9 meter belooft hij zeer wendbaar te zijn. Onder zijn schattige kleedje zit een batterij van 14,4 of 19,2 kWh. De eerste geeft hem een rijbereik van 130 kilometer, de tweede van 170 kilometer. De prestaties zijn afhankelijk van de gekozen batterij, maar de constructeur spreekt van een sprinttijd van 0 naar 50 km/h in respectievelijk 5,7 en 5,9 seconden. De topsnelheid bedraagt 104 km/h.

Competitieve prijs

Naast zijn look en zijn elektrische aandrijving kan de stadsauto nog rekenen op een erg competitieve verkoopprijs. De basisversie kost namelijk maar 15.900 euro. Daarmee is de e.Go Life minder duur dan bijvoorbeeld de Bolloré Bluecar die in Frankrijk 18.300 euro kost. En dan moet je bij die laatste de batterijen nog eens apart huren. Voorlopig is het nog niet bekend of deze stadsauto ook in België zal worden ingevoerd. In Duitsland kan je er echter nu al een reserveren door een voorschot van 1.000 euro te storten.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten