Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Faraday Futur stelt preproductieversie FF91 voor

Geschreven door Valentin Delchambre op 03-09-2018

Faraday Future lijkt zijn belofte na te komen: serieproductie tegen eind 2018. De constructeur heeft net het eerste preproductie-exemplaar van zijn FF91 voorgesteld.

Faraday Future heeft het eerste exemplaar onthuld van zijn cross-over FF91. Dat is een forse sprong voorwaarts voor de piepjonge autobouwer, die zo goed als bankroet is geweest tot er begin dit jaar redding kwam in de vorm van een genereuze ‘schenking’ van 1,5 miljard dollar.

Serieproductie voor het eind van het jaar

Tot op heden slaagt het merk erin om zijn beloften na te komen. Het wou tegen eind 2018 een model voor serieproductie voorstellen dat dan vanaf 2019 zou worden verdeeld. De verbouwing van de fabriek in Hanford tot een autofabriek is nog niet gedaan, maar de eerste preproductiewagen is net komen buitenrollen. Die zou representatief moeten zijn voor wat het eindproduct wordt.

Prestaties

Over de techniek van de auto zijn geen nieuwe details bovengekomen. We weten enkel dat hij wordt aangedreven door drie elektromotoren die samen goed zijn voor 1.050 pk en een sprint van 0 naar 100 km/u in 2,39 seconden. Uit zijn batterij van 130 kWh zou hij een rijbereik van 480 kilometer halen. Ondertussen wordt al werk gemaakt van een tweede model en van een extra fabriek in China.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten