Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / McLaren: een nieuwe roadster op Pebble Beach

Geschreven door David Leclercq op 19-08-2019

Verrassing voor de zorgvuldig gekozen klanten op Pebble Beach. McLaren onthulde een nieuwe roadster op een privéfeestje: de volgende telg uit het Ultimate Series-programma.

McLaren voegt een nieuwe roadster toe aan zijn gamma. De auto werd exclusief voorgesteld op een privéfeestje tijdens de Concours d’Elégance op Pebble Beach in Californië. We weten dat dit model deel uitmaakt van het Ultimate Series-programma van het merk. Dat heeft al eerder de P1, Senna en Speedtail voortgebracht.

399 stuks

Er zullen slechts 399 exemplaren worden gebouwd van de auto, die bovendien ook de ‘lichtste ooit’ moet worden. Wellicht wordt er dus redelijk wat koolstofvezel en ander lichtmetaal in verstopt. De voorruit moet ook worden vervangen door een windscherm.

V8

McLaren koos voor de bekende 4-liter twin-turbo V8 van de Senna. Reken dus maar op minstens 800 pk en 800 Nm. “Bij McLaren verleggen we voortdurend grenzen zodat we de zuiverste rijervaring kunnen bieden, op de weg en op het circuit. Onze huidige wagens uit het Ultimate Series-programma, de Senna en Speedtail, bieden een unieke rijervaring. Deze nieuweling voor het programma brengt het rijplezier op de weg naar nieuwe hoogten”, zegt CEO Mike Flewitt. U kan ook verwachten dat de prijs nieuwe hoogten zal bereiken: de som zou zich tussen de die van de Senna (820.000 euro) en de Speedtail (2,3 miljoen euro) bevinden. Daar zit nog wat marge tussen, maar het geeft al een idee welke technologie de wagen te beurt valt. Naar verwachting rijdt de McLaren tegen eind 2020 op de weg.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten