Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / McLaren Speedtail : 1050 pk sterk en 403 km/u snel

Verwachte lancering : 01-11-2019

Geschreven door Klaas Janssens op 26-10-2018

McLaren onthult de Speedtail, een hybride hyper-GT een piekvermogen van 1.050 pk combineert met een topsnelheid van 403 km/u. De Bugatti Chiron is gewaarschuwd.

Vanmorgen kregen we enkel de beelden, nu volgt ook de bijbehorende informatie van de nieuwe McLaren Ultimate Series. De in een oplage van slechts 106 exemplaren gebouwde en minstens 1,8 miljoen euro kostende Speedtail is de snelst rijdende en snelst accelerende straatwagen die Woking ooit bouwde. De topsnelheid bedraagt 403 km/u en de sprint van 0 naar 300 km/u vraagt amper 12,8 seconden. 

Velocity-modus

Om die topsnelheid te halen, pronkt de McLaren Speedtail met een zogeheten Velocity-modus die de elektromotor op scherp zet en het actieve onderstel met 3,5 centimeter verlaagt. Ook de stroomijn van het liefst 5,14 meter lange koetswerk staat volledig ten dienste van de topsnelheid. Het aantal koelopeningen is tot een minimum beperkt, de traditionele zijspiegels werden vervangen door supercompacte camera's en de voorwielen krijgen aerodynamische covers.

Over de krachtbron van de McLaren Speedtail communiceren de Britten nauwelijks. Enkel dat het om een hybride aandrijfgeheel gaat dat een systeemvermogen van 1.050 pk ontwikkelt, wellicht op basis van de gekende V8-biturbo die dienst doet in de 720S en de Senna. Hoewel de Speedtail een driezitsconfiguratie met centrale bestuurderspost krijgt, mogen we hem niet zien als de spirituele opvolger van de legendarische McLaren F1. De productie start eind 2019, wanneer Woking klaar is met de bouw van de Senna GTR. De eerste klanten zouden hun exemplaar begin 2020 moeten krijgen.

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten