Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Mini Cabrio: trouw aan zijn kap

Verwachte lancering : 29-02-2016

Geschreven door Olivier Duquesne op 23-10-2015

Mini koos het salon van Tokio uit voor de voorstelling van zijn nieuwe Cabrio. Die blijft trouw aan de stoffen kap en begint zijn loopbaan als Cooper, in benzine- en dieselversie.

Mini zet de vernieuwing van zijn gamma verder met de komst van de Cabrio, op het salon van Tokio eind deze maand. Deze nieuwe generatie is 98 millimeter langer en 44 millimeter breder, waarvan ook de koffer profiteert: het volume gaat van 160 naar 215 liter. Verder blijft de Mini Cabrio trouw aan zijn stoffen kap, die dankzij een elektrische motor in 18 seconden kan wegklappen – dat kan ook al rijdend, tot een snelheid van 30 km/h. Het geïntegreerde schuifdak van de voorganger is ook nog van de partij. Voor wie houdt van origineel, biedt Mini voortaan ook een kap aan met daarop de Union Jack.

Veiligheid

De Mini Cabrio beschikt uiteraard ook over een bescherming met een rolbeugelsysteem. De ingenieurs van BMW hebben het koetswerk aangepast met specifieke verstevigingen – enerzijds om de veiligheid van de inzittenden te garanderen, anderzijds om de stijfheid te verzekeren. De bestuurder kan rekenen op een actieve snelheidsregelaar en een systeem dat waarschuwt voor aanrijdingen, via een camera die ook voetgangers herkent. Bovendien kan de motorkap van de Mini deels opveren, om blessures bij voetgangers te verminderen. Zowel achterin als voorin beschikt de Cabrio over Isofix-bevestigingspunten.

Enkel Coopers

De cabrio begint zijn loopbaan als Cooper, Cooper S en Cooper D. Er is dus ook een diesel, in dit geval een 1,5 liter kleine driecilinder van 116 pk en 270 Nm. De Cooper op benzine is ook al uitgerust met een 1.5-driepitter, die dankzij een turbo 136 pk en 220 Nm (of 230 Nm in overboost) ontwikkelt. De Cooper S, die door zijn andere bumpers 3,85 meter lang is in plaats van 3,82 meter, heeft onder de motorkap een tweeliter-turbomotor met vier cilinders van 192 pk en 280 Nm zitten Al deze krachtbronnen zijn optioneel beschikbaar met automatische versnellingsbak. De CO2-uitstoot varieert tussen 100 en 142 g/km.

Uitgebreide uitrusting

Optioneel kun je de Mini Cabrio bestellen met meedraaiende ledkoplampen en allerlei luxe-uitrusting. Zo beschikt de automatische airco bijvoorbeeld over een cabriomodus. Daarnaast kun je ook kiezen voor comfortstoelen of voor een windscherm, dat volgens Mini makkelijker te monteren is dan vroeger. Tot slot zijn er nog originele kleuren en een pakket waarbij het Mini-logo op de grond wordt geprojecteerd ter hoogte van de bestuurdersdeur. Het multimedia-aanbod omvat ook online verbonden toepassingen.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten