Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Morgan EV3: Zero Emission

Geschreven door David Leclercq op 01-03-2016

Morgan keert terug naar Genève, maar met een geheel andere invalshoek: een volledig elektrische driewieler.

Morgan staat op een keerpunt in zijn carrière, want de kleine Britse constructeur waagt zich aan de volledig elektrische markt met zijn EV3. Het model dat in Genève voorgesteld wordt, is een preproductiemodel, wat wil zeggen dat het zo goed als om een definitieve versie gaat.

500 kilo en 150 miles

We weten nog niet veel over deze EV3, behalve dan dat hij minder dan 500 kilo weegt en dat zijn batterij een aangekondigd rijbereik van 240 kilometer heeft. Een actieradius die niet echt veelbelovend is, en dat uiteraard te wijten is aan de lichtheid van de EV3. De batterij is van het lithium-iontype en heeft een vermogen van 20 kWh. Een elektromotor van 46 kW drijft de achterwielen aan. De constructeur kondigt minder dan 9 seconden aan voor de sprint van 0 naar 100 km/h en een topsnelheid van evenwel 145 km/h.

Composiet

Om tot het pluimgewicht van minder dan 500 kilo te komen maakt de EV3 gebruik van een lichte constructie. Zijn koetswerkpanelen zijn van met koolstofvezel versterkt composiet, terwijl er ook rijkelijk gebruikgemaakt wordt van aluminium. Maar het onderstel blijft evenwel vervaardigd van hout (es), zoals het de traditie van het merk betaamt... Morgan kondigde aan dat de EV3 in het laatste kwartaal van 2016 gelanceerd zal worden en dat zijn prijs zou overeenkomen met die van de 3 Wheeler op benzine, ofwel zo'n 50.000 euro. 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten