Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Officieel: Vinfast VF6 wordt rivaal voor elektrische Peugeot 2008

Geschreven door Klaas Janssens op 09-01-2023

De Vietnamese Vinfast VF6 is een compacte SUV met een elektrische aandrijving die de concurrentie wil aangaan met een MG ZS EV, Opel Mokka Electric of Peugeot e-2008.

Vinfast is een Vietnamese constructeur die Europese ambities koestert. Die ambitieuze plannen kregen een knauw door de wereldwijde chipcrisis, die ervoor zorgde dat de Europese lancering van eind 2022 naar 2023 geduwd werd. Maar binnenkort is het echt zover en kan je een Vinfast bestellen, toch als je in Duitsland, Frankrijk of Nederland woont. België is later aan de beurt.

Het Europese gamma telt twee flink uit de kluiten gewassen SUV's: de 4,75 meter lange Vinfast VF8 en de 5,12 meter lange VF9. Ze delen hun elektrische aandrijflijn, telkens goed voor een systeemvermogen van 408 pk voor een gecombineerd maximumkoppel van 640 Nm. Het accupakket maakt geen deel uit van de aankoopprijs, want Vinfast maakt gebruik van een leasingformule voor de batterijen.

Nu zou het gamma snel uitgebreid worden met compactere SUV-modellen die ook bereikbaar zouden zijn voor particuliere kopers. Zoals de Vinfast VF6.

Vinfast VF6 EV SUV

Vinfast VF6: specs, batterij en rijbereik

Op de Consumer Electronics Show (CES 2023) in Las Vegas heeft de Vietnamese autoconstructeur de specificaties van de Vinfast VF6 wereldkundig gemaakt. De compacte SUV combineert een accupakket van 59,6 kWh met een enkele elektromotor die de voorwielen aandrijft. De Eco-versie is 174 pk sterk en geraakt 400 kilometer ver op een volle batterij (volgens WLTP), de 201 pk sterke Plus-versie van de Vinfast VF6 moet na 381 kilometer aan de stekker. Opgepast: dit zijn de gegevens voor de US-specificatie.

De Vinfast VF6 wil het graag opnemen tegen elektrische SUV's zoals de MG ZS EV, Opel Mokka Electric of Peugeot e-2008. 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten